Tobias' droom: een behandeling tegen hersenstamkanker

Over Tobias

Wie is Tobias?
Tobias is een energieke jongen, een kind met heel veel plannen.

Hij was gek op volleyballen, wilde heel graag prof-volleyballer worden, in het eerste spelen. Jelle Hilarius als zijn grote voorbeeld, letterlijk en figuurlijk.
Tobias was een doorzetter en altijd vol positieve energie. Als hij iets wilde, dan ging hij er vol voor! Ook tijdens de laatste 9 maanden van zijn leven liet Tobias dit volop zien, en dat is knap!

Eind oktober 2017 kreeg Tobias namelijk te horen dat hij ziek was, ernstig ziek. Tobias had hersenstamkanker en zou niet meer beter worden.Tobias is 12 jaar geworden. Hij zat net in de eerste klas van de middelbare school toen hij ziek werd. Tobias heeft een zusje, Novalinde. Zijn vader is Reitse en zijn moeder is Evelien.

Wat had Tobias precies?
Hersenstamkanker. Ook Diffuus Intrinsiek Pons Glioom (DIPG) genoemd. Een kwaadaardige, agressieve hersentumor in het midden van de hersenstam, het deel dat de pons genoemd wordt. Omdat de tumor tussen de gezonde cellen van de pons door woekert is operatief verwijderen van de tumor onmogelijk.

En dan is het dus mis. Hartstikke mis. Intens verdriet, verbijstering, ongeloof.

Toch wist Tobias teĀ leven, hij ging vol voor stippen op de horizon, stippen die hij zelf plaatste. De eerste was zijn verjaardag, hij zou twaalf worden. Iets wat vlak voor zijn 12e verjaardag niet voor mogelijk werd gehouden. En toch lukte het. Tobias wist iedereen te verbazen, meerdere keren, 248 bonusdagen lang.