Tobias' droom: een behandeling tegen hersenstamkanker

Bonusdag #127 Perfect

rontgen foto

The day after….(and the night before)

Even een buikvirus. Vier dagen niks binnen kunnen houden… maar vandaag wel.

Het is ‘the day after’. We weten dat Zuid Afrika niet kan. Sinds gisteren.
Die long.
Stabiel.
Maar niet vliegwaardig.

Die boodschap vertellen aan Tobias is niet leuk. Omdat Zuid Afrika in december 2017 die ene stip op de horizon was. Levenstechnisch makkelijk gehaald. Longtechnisch niet doen. Waarom niet? Het risico dat de onderdruk de long opblaast is te groot. Gevolg; kan hij niet na vertellen.
Nait doun.

Twee tranen. Zoveel liet hij er om. Twee.

“Dus pap, wel met de auto? En boot?”
“Yep”
Goh dacht ik bij mezelf… boot.” Nooit aan gedacht. Vervolgens gaat zijn plannenfabriek aan.

Het is zaterdag. We eten met z’n drieën. N❤❤vie speelt bij een vriendinnetje. Ze eet bij haar.
Tobias, Evelien en ik genieten van de verse pasta. Tobias zegt; “och mag ik wel een colaatje?”

Ik hoor hem colaatje zeggen… en m’n hoofd slaat op hol.
Colaatje…. colaatje, colaatje… dat woord heb ik nooit gebruikt.
Maar hij wel. Ik zoek in m’n telefoon. Waar ken ik dat woord van. D’r flitst van alles door m’n hoofd. Kjeld Nuis was deze week snel, maar alles werkt bij mij ook snel… waar ken ik dat van #colaatje….

Ik vraag; “waar kennen wij dat woord van?”
Tobias zegt; “de straat van geluk!” (klik op de straat van geluk)
Ik denk.
Straat van geluk?
Geluk?

Ik scroll door m’n berichten van de whatsapp. En ja hoor… #colaatje.
Ik lees het bericht. En wat voor bericht. Het ging over the night before. Voordat we naar huis gingen. De bestraling in Groningen zat er op. Aan tafel lees ik het voor. Tranen en een lach lopen dwars door elkaar heen.
En Tobias luistert.
Hij geniet.
Zoals hij dat alleen kan.
We halen herinneringen op. Het is op dat moment zo iets fijns…. ik kan het niet beschrijven.
“Perfect” zegt hij lachend. Hij zet z’n duim op z’n wijsvinger.
“Perfect” zeg ik.

We hebben het eten op.
N❤❤vie is terug. Na het eten zitten ze op de bank.
Daar zitten ze.
Mijn allergrootste liefdes.
bank
Dat is vastgelegd. Ik heb er maar eigenlijk één woord voor.
Perfect 👌🏼.

Fijne Pasen.

#tobias
#comeon
#positive
#perfect

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.