Tobias' droom: een behandeling tegen hersenstamkanker

Bonusdag #170 Aangrijpen

tobias

Het was donker. Het regende. Ik bracht Noovie in januari op een dinsdag naar turnen. Twee jonge meiden van rond Tobias zijn leeftijd fietsten voor ons. Ze hadden het over huiswerk. Aardrijkskunde. Een toets. Hoofdstuk 9. “En dat is paragraaf 9.1 tot en met 9.13” hoorde ik eentje zeggen.
Het vloog me aan. Vol aan. Het kneep alles dicht. Dat had Tobias ook kunnen zijn, wist ik in een splitsecond. De tranen vloeiden rijkelijk. Terwijl N❤❤vie doorratelde liet ik ze de vrije loop.

Deze week weer zo’n moment. Twee jonge jongens uit het noorden. De een uit Smilde. De ander van dertien uit de kop van Friesland. Hersenstamkanker. Overleden. Ik zie het. Ik voel het. En ik denk…. aan alles klopt niks. Mijn tranen zijn niet te onderdrukken. Ongelofelijk veel verdriet in één keer. Zo maar. En dat is ook aangrijpen.

Ik ken de boys, via social media. Meer niet. Maar oj oj oj oj wat een verdriet.

Maar nu naar het Tobias Sybesmaplein 35. ‘The man on fire.’
🔥
Maar dan ook ècht on fire.

Die heeft zin in lessen. Zin in de week. Kijkt uit naar morgen. Doet z’n uiterste best. Probeert dingen die voor onmogelijk werden gehouden.
Ook dat is aangrijpen. Kansen aangrijpen.
Het is trots. Alleen maar trots.

#tobias
#comeon
#positive
#aangrijpen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.