Tobias' droom: een behandeling tegen hersenstamkanker

Parel: De buurman en een mysterieuze krant

Op dinsdagavond 26 februari organiseerde mijn buurman een event. Kennisdelen. Online marketing. Ik dacht ‘s ochtends even een app’je. Ik zocht op zijn naam in whattsapp.

Nummer

Behalve de naam van de buurman zag ik een ander nummer. Een nummer dat ik niet had opgeslagen. Bij dit nummer stond de naam Martijn Duijn. Wie?
Toch enigszins nieuwsgierig opende ik de app. Het was een berichtje van 27 november 2017. Mmmm zegt me niks. Tot dat ik het berichtje las. Het videootje wat er aan toegevoegd was, kon ik niet openen.

parel

Jeetje….. 

Hans Klok? Illusionist. Tobias vond dát machtig interessant. 

Hij had een hele bijzondere-zelf-geprepareerde-telegraaf-kaart gemaakt. Die ergens tussen alle andere 40.000 poststukken zat. Ik weet nog goed dat ik Evelien appte. En dat ik razend enthousiast was, dat Mister Simsalabim een kaart had gestuurd. 

Ik stak de bijzondere kaart bij me en nam hem mee naar het ziekenhuis. 

“Jij raadt nooit van wie ik een kaart heb mee genomen…” zei ik toen ik de deur van zijn ziekenhuiskamer enthousiast open zwiepte.
“Van Hans Klok” gierde hij het uit van het lachen. 

Hij bekeek de bijzondere-zelf-geprepareerde-telegraaf-kaart en hij hield het in zijn linkerhand en zo liet hij elke zijde door z’n hand glijden.
“Bijzonder…..” Mompelde hij.
“Bijzonder mooi…..Hans Klok.” Hij zei het alsof er zo een wit konijn uit een hoge hoed zou kunnen springen. Met ogen vol bruis. 

Deze bijzondere kaart moest op het raam worden geplakt. Zo keken we er elke dag naar. En als ik dan lekker bij hem op bed lag, kregen we het erover. “Wat zou de truc zijn?” Zeiden we dan tegen elkaar. Want de bijzondere-zelf-geprepareerde-telegraaf-kaart hing stil. Er gebeurde niks. Hij (die kaart) deed het niet vanzelf. En er was geen wit konijn.

Zoeken

“Kijk eens op internet?” vroeg Tobias.
Maar niks te vinden.
“Kijk eens op youtube?”
“Kijk eens op zijn site?”
We hebben gezocht. Maar niets gevonden. En zo verwonderden we ons elke dag in december 2017…. Wat zou het zijn?

Eindelijk

Eenmaal thuis, hebben we de kaart er vaak bij gehad. Wat zou het zijn? Tobias heeft het nooit geweten. En ik ook niet. 

Tot aan vandaag. Tot aan het moment dat ik mijn buurman wilde app’en om hem succes te wensen. En ik getriggerd werd door het nummer van Martijn Duijn. Tobias zou het geweldig gevonden hebben.

 

Wat een parel.

3 gedachten over “Parel: De buurman en een mysterieuze krant”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.